intro
» galéria
» kiállítások
» miró fotóstábor
» vendégkönyv
» kapcsolatfelvétel
 
 
kiallitasok
... tovább   
 
Miró Fotógstudio Klotz Miklós
 
   
 
Miró Fotógaléria
Budapest Kertész u. 36. (Fészek Művészklub)
T.: +36 30 9344 068
miró fotógaléria
A Galéria 1996 májusában nyílt meg Budapesten, az Oktogonnál. A kezdeményezés célja egy olyan hely létrehozása volt, ahol - a fotós kiállítóhelyek hiányában - a szélesebb közönségtol egyre inkább elszigetelodo fotómuvészek alkotásai valóban „életre kelhetnek” és megmérettethetnek a közönséggel való találkozás során.

A Galéria filozófiájának része, hogy a muvészi kísérletezésnek helyet adjon, sot inspirálja azokat. A Vendégkönyv bejegyzései alapján megállapíthattuk, hogy a közönségnek igénye van arra, hogy e muvészeti ág alakulását és kísérleteit folyamataiban is figyelemmel kísérhesse. A Galéria jelenlegi korlátaiból (a kis méretu kiállítótér) alkalmanként még elony is kovácsolható. Lehetoség nyílik egy-egy fotókollekciók

ü lönbözo fázisainak, alakulásának bemutatására, és a nyilvánossággal való találkozás elotti megmérettetés további inspirációkkal szolgálhat a muvész számára a kollekció továbbfejlesztéséhez.

A kiállítások szervezésekor nagyon fontos szempont, hogy a már befutott „húzónevek” mellett fiatal, tehetséges fotósok is idorol-idore bemutatkozhassanak anyagaikkal.

A fotósok és a közönség közötti egyre erosödo jó kapcsolat (melynek „otthona” lett a Galéria) a bizonyítéka, hogy a Galériának gyarapodó törzsközönsége van, és a fotós szakmában is jelentos elismerést vívott ki magának.

A Miró Fotógaléria nonprofit kezdeményezés. Mivel a fotómuvészeti alkotásoknak Magyarországon igen csekély a piaca, a Galéria fenntartása és a kiállítások megszervezése a Galériát létrehozók, valamint a hozzájuk csatlakozó lelkes fotósok jelentos anyagi áldozatira és alapítványi támogatásokra támaszkodva történik. Akik létrehozták ezt a galériát, szeretik a fényképezést, a fotómuvészetet, s lehetoségeikhez mérten folyamatosan támogatják is fenntartását. A hely és az ügy köré szervezodo önzetlen baráti összefogás a legfontosabb motorja e kezdeményezésnek.

2002 novemberében költöznünk kellett. A kényszer ellenére jól sikerült a váltás. A Fészek Muvészklubba szerveztük tovább a kiállításainkat. A Galéria ideiglenesnek indult új helyszíne maradandónak látszik, ugyanis a Fészek programjaihoz jól illeszkednek az általunk szervezett kiállítások. Nagy fegyvertényként könyvelheto el, hogy e zárt klub befogadta a „fotómuvészetet”!
 
Copyright © Miró Fotógaléria   deigned by Robilix WEB